Bale säkrade prestigefylld seger

Wales och Skottland är två av tre länder inom Storbritannien och de hamnade i samma VM-kvalgrupp på vägen till Brasilien 2014. Wales inledde med 0-2 hemma mot Belgien och 1-6 borta mot Serbien, medan Skottland kryssade mot både Serbien hemma (0-0) och Makedonien hemma (1-1). Men när de brittiska kompanjonerna mötte varandra stod Wales som segrare.

James Morison gav Skottland ledningen efter 27 minuter framspelad av Steven Fletcher, och det var ett snabbt mål. Direkt efter en lång utspark från Allan McGregor skarvade Fletcher vidare bollen och satte Morison i ett friläge som han säkert förvaltade. I andra halvlek hade också Fletcher en nick som gick in i mål, men då var det avvinkat för offside redan i situationen innan. Något som såg tveksamt ut på reprisbilderna.

Med bara nio minuter kvar av ordinarie tid dribblade Gareth Bale in i straffområdet och Shaun Maloney jagade honom i bakhasorna. Helt plötsligt föll Bale till backen och domaren tilldelade en straff till Wales. Svårt att urskilja på repriserna om det var någon kontakt eller om Bale krokade i sina egna ben, men hur som helst slog Bale in sin straff säkert i det vänstra hörnet.

Åtta minuter senare visade Bale varför han anses vara en av Europas bästa yttrar när han drog på ett dundrande skott från långt håll som letade sig in i nätmaskorna bakom McGregor. Ett oerhört vackert fotbollsmål som dessutom betydde tre viktiga poäng för Wales. Deras första seger innebär att de nu ligger fyra i gruppen.

Belgien och Kroatien toppar grupp A med sju poäng vardera, medan Serbien parkerar på fyra poäng och tredjeplatsen. Därefter kommer Wales med sina tre poäng, Skottland med sina två och till sist även Makedonien som bara skrapat ihop en pinne hittills.