Bekräftat: PSG straffas av franska ligaförbundet

Bekräftat: PSG straffas av franska ligaförbundet
bet365

PSG får straff av LFP

Tvingas stänga delar av Parc des Princes efter incidenterna i samband med matchen mot Nice den 27 oktober tidigare i år.

Paris Saint-Germain ska under en längre tid ha varit under luppen för FIFA Financial Fair Play. Man har värvat in spelare för flera hundra miljoner euro där Neymar är den mest uppmärksammade. Vid flertalet gånger har det kommit uppgifter om att klubben kommer straffas men ännu har inget skett. PSG har nu istället straffats av det franska ligaförbundet, men det har inte med sommarens övergångar att göra. Istället straffas man efter en läktarincident som ägde rum i slutet av oktober månad på Parc des Princes.

Bekräftat- PSG straffas av franska ligaförbundet

På fredagsförmiddagen bekräftar nämligen det franska ligaförbundet att klubben tvingas stänga en läktarsektion på hemmaarenan efter att man i matchen mot OGC Nice använt pyroteknik under matchens gång. Den franska huvudstadsklubben får nu alltså spela som kommande ligamatch utan sin hejarklack då det är just den sektionen man valt att bestraffa.

Straffet kommer att avtjänas nästa onsdag då PSG tar emot Troyes i Ligue 1. I helgen spelar man dock mot AS Monaco på bortaplan.

Bekräftat- PSG straffas av franska ligaförbundet

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply