Barry sen hjälte för Manchester City

Manchester City tog emot Reading på lördagseftermiddagen, där Reading kom med en bedrövlig statistik på de senaste matcherna. Bland annat hade man släppt in mer än tre mål i samtliga av sina fyra senaste matcher. Hemmalaget var därmed solklara favoriter, men det såg länge ut att bli ett poängtapp i regnet på Etihad Stadium.

För det var ett betydligt bättre Manchester City på planen, där man pressade framåt i princip hela den första halvleken. Bollen ville dock inte inte i den första halvleken för något av lagen och det var därmed en oviss andra halvlek som väntade.

Manchester Citys press fortsatte i den andra halvleken mot Reading, som dock klarade sig bra i försvarsspelet. Samtidigt hade Reading ett par utmärkta kontringar, som dock bara nästan ledde fram till utdelning.

Edin Dzeko böts in och hade en farlig nick, och i slutet såg Sergio Agüero ut att få den sista chansen när hans avslut gick tätt utanför den närmaste stolpen. Det blev dock ett blytungt avgörande i den 92a matchminuten, när Gareth Barry kom högst på David Silvas inspel och nickade distinkt in matchens enda mål till hemmapublikens stora förtjusning. 

I och med vinsten hänger Manchester City på i striden med främst serieledande Manchester United om ligatiteln. Samtidigt ser det blytungt ut för Reading som får fira jul med ett stort frågetecken kring spelet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply