Lukaku sänkte Norwich i slutminuterna

Romelu Lukaku hade en fin möjlighet för West Bromwich tjugo minuter in i deras hemmamatch mot formstarka Norwich på The Hawthorns, när James Morrison hittade in med ett instick till belgaren. Mark Bunn kom dock ner snabbt och lyckades rädda Lukakus högerskott.

Bara två minuter senare tilldelades Norwich en frispark i bra läge från ungefär tjugofem meters avstånd lite till höger om planens mitt. Robert Snodgrass förvaltade den på allra bästa sätt med vänsterfoten. Ben Foster fick båda händerna på bollen men lyckades inte styra den ovanför ribban, bara upp i nättaket. Norwich tog därmed ledningen med 0-1.

Hemmalaget skulle dock utjämnna matchen till 1-1 i slutet av första halvlek när Chris Brunt slog en hörna som Jonas Olsson nickade ner i marken och upp i ribban via Mark Bunns händer. På returen störtade Zoltan Gera fram och ungraren petade in kvitteringen med två minuter kvar innan halvtidsvilan.

Med nio minuter kvar av ordinarie tid kom också ledningsmålet för West Bromwich. Vänsterbacken Goran Popov skickade in ett långt inlägg från vänsterkanten, mot den bortre stolpen där Lukaku nådde högre än Javier Garrido och tryckte in 2-1 med en kraftfull nick.

Norwich fick en sista möjlighet att kvittera till 2-2 med matchens sista anfall, när en frispark lyftes in mot straffområdet och Bradley Johnson nickade bollen tätt utanför från ett bra läge. Steve Clarke och hans mannar kunde till slut pusta ut och konstatera att de tagit sin första seger på fem matcher i ligaspelet efter Lukakus sena segermål.