Barca slog City ännu en gång – klara för kvartsfinal

Manchester City kom i kväll till Camp Nou med vetskapen om att man låg under med 2-0 efter första matchen mot Barcelona. Laget, som alltså behövde göra minst två mål för att ha chans, startade relativt defensivt med endast en anfallare på planen.

Efter en mållös första halvlek fick sedan den ensamme anfallaren Sergio Agüero i City lämna planen till förmån Edin Dzeko. Bosniern fick fart i spelet och hade nästan direkt fått ett skott på mål.

Sedan kom tyvärr den blytunga rullgardinen att dras ned. Efter passning av Cesc Fabregas, och efter att Joleon Lescott inte fått tag i den, letade sig bollen hela vägen fram till en helt fri Messi. Den lille argentinaren hade inga som helst bekymmer med att enkelt chippa in 1-0-målet i den 67:e minuten.

Manchester City såg sedan bleka ut efter målet. Men små förhoppningar tändes när Vincent Kompany styrde in 1-1 i den 89:e minuten efter en rörig hörnsituation.

Men förhoppningarna släcktes åter igen när Dani Alves tryckte in 2-1 stenhårt under slutsekundrarna.