Balotelli hjälte för Italien mot Mexiko

Efter att Brasilien besegrat Japan med klara 3-0 i gårdagens öppningsmatch, var det dags för den andra matchen i Confederations Cups grupp A. Och det var EM-finalisten Italien som slutligen skulle stå som segrare på Maracana i Rio de Janeiro, där Mexiko länge höll jämna steg.

Det var den jubilerande Andrea Pirlo som öppnade målskyttet i sin hundrade landskamp för det italienska landslaget. Föga överraskande var det på frispark som Juventus-mittfältaren slog till, där han med ett avslut av ren perfektion överlistade Mexikos målvakt Corona till 0-1.

Men Mexiko kom tillbaka snabbt resultatmässigt i matchen, som annars fördes till stora delar av Italien. Efter stort dravel av försvararen Barzagli slutade det med att samme man drog ner en Mexiko-spelare och fick se domaren peka på straffpunkten. Anfallaren Javier Hernandez klev där fram och lurade Buffon åt fel håll och sköt enkelt in1-1.

En bit in i den andra halvleken kom dock avgörandet. Och det var Mario Balotelli som blev matchhjälte, efter det att Giaccherinis vidareskarvning gick fram till anfallaren som mot tre försvarare lyckades trycka in bollen i nätmaskorna. Italien stod sedan emot Mexikos anfallsförsök och vann mötet med 1-2.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365