bet365

Ba-tastisk debut när Chelsea segrade

bet365

Det var dags för den tredje rundan av FA-cupen att spelas på lördagen, där Chelsea fick besöka Southampton på St Mary’s. Det stora utropstecknet inför matchstart var att gästernas manager Rafael Benitez beslutat sig för att starta med nyförvärvet Demba Ba, som tidigare i veckan köptes loss från Premier League-konkurrenten Newcastle.

Och visst skulle senegalesen bli delaktig i den här matchen, men det var hemmalaget som började bäst. Southampton tog nämligen ledningen i matchen när man efter ett snöpligt misstag i Chewlsea-försvaret, fick fram bollen till Jay Rodriguez som enkelt petade bollen förbi Turnbull och in i nätmaskorna.

Men sen var det Chelsea för hela slanten. Med tio minuter kvar av den första halvleken kom kvitteringen, där Eden Hazard fick fram bollen till Juan Mata som chippade bollen över målvakten Kelvin Davis och in mot mål, där Demba Ba petade bollen över mållinjen. Och med endast sekunder kvar av den första halvleken kom också ledningsmålet för gästerna när Vicotr Moses placerade in ett avslut mycket snyggt vid den bortre stolpen.

Chelseas dominans blev allt starkare i den andra halvleken, där Southampton fick det allt svårare att skapa några möjligheter. Sju minuter in i den andra halvleken blev det också 1-3 på St Mary’s, där ett fint inlägg från högerkanten av Juan Mata, tog sig in till mittbacken Ivanovic som enkelt nickade in bollen vid den närmaste stolpen.

Blues kontrollerade tillstllningen mot Saints och det var i princip bara en tidsfråga tills när nästa mål skulle komma. Och det kom nio minuter efter förra målet, när det för andra gången var Demba Ba som stod som målskytt på tavlan. Ett inspel från Eden Hazard styrdes läckert in av målkungen och saken var klar. Demba Ba var sedan mycket nära att nicka in sitt tredje mål för dagen, men målskyttet stannade på två kassar den här dagen.

Med sex minuter kvar av ordinarie speltid fastställde istället den inbytte mittfältsprofilen Frank Lampard resultatet till 1-5, efter det att han säkert skickat in bollen från straffpunkten. Chelsea avancerar vidare till nästa runda av FA-cupen. Men för Southamtons del är resan över här och man får nu lägga fokus på bottenstriden i Premier League istället.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365