Gardner räddade omspel för Sunderland

Championshipklubben Bolton, nedflyttade från Premier League förra säsongen, har haft det tungt i Englands andraliga den här säsongen och efter 26 omgångar ligger klubben bara på femtonde plats. Under lördagen klev de in i FA-cupen med en hemmamatch mot Premier League-laget Sunderland, som ligger på fjortonde plats i högstaligan efter att de spelat 21 matcher där.

Martin O’Neill valde att ställa upp med en stark elva där nästintill alla spelare varit ordinarie i ligaspelet under säsongen. Trots detta kopplade Bolton greppet direkt och sydkoreanen Chung Yong Lee gjorde också matchens första mål efter 13 minuter.

När sedan Marvin Sordell utökade ledningen till 2-0 tidigt i den andra halvleken var läget illa för Sunderland, men inhopparen Connor Wickham reducerade till 2-1 med en timme kvar och Craig Gardner kvitterade till slut till 2-2 med elva minuter kvar av ordinarie tid.

2-2 på Reebok Stadium innebär ett omspel på Stadium of Light inom den närmaste tiden, men datumet för returmatchen är inte satt ännu. Lottningen till fjärde omgången hålls dock under söndagskvällen.