Alan Pardew sätter fullt fokus på överlevnad

Newcastle United åkte idag ur FA-cupen efter att Brighton & Hove Albion skrällvann mötet med 2-0 på hemmaplan. Efter matchen berättade Newcastle-tränaren Alan Pardew att livet som Newcastles tränare inte är lätt i dagsläget. Pardew sa att laget som stod på planen idag bara är en skugga av det lag Newcastle kan ställa fram, men att lagets många skador är ett stort sår som är svårt att läka. 

”Vi saknar alldeles för många av våra bästa spelare för tillfället, med den tunga säsong vi har måste vi snarast få tillbaka dessa spelare.” Sa Pardew idag efter matchen. 

Med Demba Ba såld i veckan och kapten Ameobi utvisad i matchminut 63 hade Newcastle inte mycket att komma med mot Championship-laget Brighton & Hove Albion, och med det sagt kan man förstå tränare Pardews oro. 

Häromdagen gjorde Newcastle klart med Lilles ytterback Mathieu Debuchy och man stänger inte dörren för ytterligare värvningar. 
Alan Pardew säger såhär: ”Vi behöver större spelare i laget som klarar av den nuvarande situationen att bära en Newcastle United-tröja, oavsett om det är en ny värvning eller en spelare som kommer tillbaka från skada.”

”Vi måste upprätthålla oss själva och se till att vi är ett Premier League-lag nästa säsong.”

Och nog ser det tungt ut för Newcastle, på lagets senaste 14 matcher med alla tävlingar inräknat, har 11 slutat med förlust. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply