Ayew sköt tre poäng till Marseille

Marseille är just nu i en lyrisk form då man tagit 16 poäng av 18 möjliga på de senaste sex matcherna. Idag gästade Toulouse Stade Velodrome men förhoppningarna att förstöra Marseilles fina form.

Det var ingen sprudlande underhållning som publiken i Marseille bjöds på i första halvlek. Matchen var stängd och målchanserna var få där de båda lagen inte kunde hitta ett ledningsmål. Det såg ut som att den första halvleken skulle bli mållös, men ghanen André Ayem ville annat och satte 1-0 för hemmalaget precis innan halvtidsvilan. En psykologiskt viktigt mål som Marseille tog med sig in till halvtidsvilan.

Farten hade skruvats upp en aning när den andra halvlekn sparkades igång och efter drygt 15 minuters spel i andra halvlek skulle André Ayew göra sitt nadra mål för dagen när han satte 2-0 bakom målvakten Ahamada.

Marseille såg ut att ha matchen under kontroll, men det skulle bli riktigt närvigt när inhopparen Eden Ben Basat reducerade till 2-1 i den 82:a minuten. Trots pressen från Toulouse i slutet så lyckades Marseille hålla undan och vinna matchen med 2-1.