Atletico Madrid föll tungt mot Osasuna

Atletico Madrid hade i kväll chansen att passera FC Barcelona i tabellen och kliva upp på en andraplats, bakom rivalen Real Madrid. För det krävdes minst en poäng mot Osasuna, ett lag på nedre halvan av La Liga. Det tycktes vara en uppgift som gästerna på Estadio El Sadar hade tagit för lätt på.

Osasuna fick en smakstart när man redan efter sex minuters spel tog ledningen i matchen. Målskytt blev Alvaro Cejudo, efter att han hade prickskjutit in bollen på volley – utom räckhåll för målvakten Thibaut Courtois. Atletico Madrid fortsatte sedan ha det motigt i matchen.

En kvart efter ledningen kunde Osasuna utöka målskyttet genom Armenteros, som med ett praktskott från avstånd hittade nät. Men hemmalaget var inte klart där. Innan den första halvleken var över, hann också Roberto Torres nicka in 3-0 – ett chockartat resultat inför den andra akten.

Gästerna gjorde sedan allt vad man kunde för att komma tillbaka in i matchen med en snabb reducering. Men då det uteblev, spred sig en påtaglig uppgivenhet i laget som varade matchen ut. Osasuna kunde spela av sin ledning relativt ostört i en mållös andra halvlek, för att sedan få skrällen bekräftad vid slutsignalen.