Artetas straffspark gav Arsenal tre poäng

Den första halvleken på DW Stadium urartade sig inte alls på det vis som de flesta hade förutspå. Istället för att backa spelet och kontra, så vågade Wigan försöka rulla runt. Man tog med sig den optimistiska fotboll som man spelat i tidigare omgångar och försökte faktiskt skapa chanser mot stora, starka Arsenal.

Arsenal vågade aldrig till skott, utan försökte snarare spela sig fram till mållinjen innan man sköt. Dem var tvugna att ändra på detta om man ville vinna och klättra till en tredjeplats. Wigan däremot passade på att nyttja Arouna Kones snabbhet, mot den aningen långsammare Per Mertesacker och på så vis hitta mycket fri yta på sina vassa löpbollar. Man visste Arsenal och hur dem skulle knäckas. Londonklubben var verkligen pressade till förändring i den andra halvleken.

Wigans press sänktes mer och mer ju längre in i matchen som vi kom, vilket Arsenal passade på att utnyttja.
Det känns bara som en tidsfråga innan Arsenals första skulle komma och i den 60:e minuten blev det dags. Målskytt Mikel Arteta, från straffpunkten.

Trots att Wigan verkligen ville få till en kvittering och verkligen försökte spela framåt så satte Arsenals defensiv stopp för detta, och slutresultatet blev just 1-0 till bortalaget, Arsenal.