Arteta talar ut om Champions League

Det har varit en tuff säsong för Arsenal och deras fans. Man åkte ur FA-cupen i lördags mot Blackburn, man åkte ut i ligacupen mot Bradford tidigare och man är alldeles för långt efter i ligan för att utmana Man United. Men en turnering har man kvar att kämpa för, Champions League. Man tar emot Bayern München på tisdag hemma på Emirates och såhär sade vicekaptenen Mikel Arteta, exklusivt till SkySports i en lång intervju inför matchen:

Vad betyder Champions League för dig?

Champions League är världens största klubblagsturnering och varje spelare vill spela och vinna den. Det var en av anledningarna till att jag gick till Arsenal, att vinna CL och möta mig mot Europas bästa lag. Det finns inga svaga lag och varje turnering innehåller några skrällar. Ingen kunde ha förutsätt Celtics seger mot Barcelona till exempel.

Hur mycket ser du fram emot att möta Bayern i åttondelsfinalen?

Bayern är ett lag med fantastisk historia. Dem har vunnit CL fyra gånger och vi har stor respekt för spelarna och klubben. Som spelare vill du spela emot de bästa och vi ser fram emot båda mötena. Vi kommer att uppträda som i alla stormöten ändå.

Vilka är de farligaste spelarna som ni måste se upp mot när ni möter Bayern?

Bayern har styrka i alla delar. Man lockar inte till sig Guardiola utan världsklasspelare på varje position. Vi måste vara mentalt starka för att hantera offensiva hot som Arjen Robben och Franck Ribery.

Hur långt kan Arsenal nå i Champions League i år?

Det finns ingen anledning varför vi inte skulle kunna gå hela vägen. Vårt fokus är, förstås, våra båda möten mot Bayern och ta oss vidare från dem. Vi tar en match i taget och vi försäkrar att vi kommer vara 100 % motiverade att vinna varje match.

Hur ändras mentaliteten när man går in i slutspelet till skillnad från gruppspelen?

Som en professionell spelare så går man in med samma mentalitet oavsett om det är en kvalmatch eller finalen. Champions League är det ultimata testet och i Arsenal förbereder vi oss inför varje möte på samma sätt.

Hur tänker man vid ett dubbelmöte? Är det viktigt att undvika en förlust i det första mötet?

Vi går alltid ut för att vinna varje match och det kommer absolut att vara fallet i båda matcherna. Om vi kan förhindra Bayern att göra mål på Emirates så sätter vi oss i en fin sits att avancera till nästa omgång. Vi måste se till att vara 100 % fokuserade från första till sista signalen.

Hur speciellt hade det varit att få spela finalen på Wembley?

Det är en pojkdröm för varje spelare att spela finalen. Att spela på Wembley är extra speciellt då arenan har en fantastisk historia. Jag var inte tillgänglig för FA-cup finalen med Everton där 2009 på grund av skada. Därför kommer jag göra mitt bästa för att se till att Arsenal når dit där i år.

Vem är den svåraste du någonsin mött i Champions League?

Jag måste säga Andriy Shevchenko när han spelade i Milan. När han var på topp var han otrolig. Han var snabb, smart och fantastiskt målfarlig.

 

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply