Med stora steg mot Derby della Madonnina

Inter gick segrande ur striden med luft under vingarna och harmoni i truppen, samtidigt som allt fler började ifrågasätta Milans projekt och Massimilliano Allegris position som tränare för Rossoneri. Målskytten var Walter Samuel efter ett frisparksmål som Interspelaren skickade in, till synes enkelt i Milans starffområde. Milan jagade men fick sitt mål av Monto bortdömt, en tveksam straffsituation friades och Nerazzurri var Milanos kungar.

Det var verkligheten för lagen i oktober. Med lite mer än fyra månader passerade har det tidigare 15e-placerade Milan genomgått en stor utveckling. Spelet har blivit bättre, man har börjat ta sina segrar och klättrat i tabellen. Stephan El Shaarawy har utvecklats till en stor målskytt, men det som verkligen sticker ut är den just nu kallade succévärvningen av Mario Balotelli. Ledningen har vunnit tillbaka tron från supportrarna, Milan är i skrivande stund endast målskillnad från den eftertraktade tredjeplatsen som ger kvalplats till Champions League och alla pilar pekar uppåt.

I den andra ringhörnan hittar vi det tidigare glädjeämnet Inter som såg ut att vara på väg att spela sig tillbaka till finrummet i Champions League. Men med tiden har allt förändrats, och inte minst efter nyår. Inter är där ett av Serie A:s mest formsvaga lag och förnedringen borta i Florens mot ett egentligen minst lika stort krislag inför mötet, visade den nuvarande verkligheten för Nerazzurri. Och till råga på allt får man i tungviktsmötet klara sig utan sin egna Rocky Balboa – Diego Milito som med sin otäcka knäskada mot Cluj förra veckan blir borta resten av säsongen – minst. Och man är nu dessutom efter Milan i tabellen.

Det är onekligen två lag som genomgått stora förändringar runt jul, där spelare kommer och spelare går. Milan har sträckt på sig och klättrat som den storklubb man är. Inter har drabbats av förfärliga skador och har inlett det nya året med en kylig motvind i matcherna. Derby della Madonnina kommer där med att bli en otroligt viktig kamp som kan avgöra var klubbarna är på väg. Två klubbar med samma slutmål: Champions League.

*****

Det kommer lite mer fram mot helgen, inför det stekheta derbyt.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply