Real Madrid siktar in sig på Bale

bet365

Real Madrid uttryckte intresse för att värva Bale redan när man förhandlade med Tottenham om Luka Modric. Nu har man också sagt till Tottenham att man vill få möjlighet att matcha alla bud som kommer in på den walesiska yttern, detta uppger The Telegraph.

Tottenhams manager Andre Villas Boas har innan gått ut och sagt att man är beredda på att Bale förmodligen lämnar om man inte kan kvalificera sig för Champions League till nästa säsong. Utöver Real Madrid har även Bayern Munchen och PSG pekats ut som potentiella nya klubbadresser för Bale.

Den engelska tidningen skriver att Real Madrids president Perez ska vara villig att ge upp emot 50 miljoner pund för att få Gareth Bale till Madrid. Det finns dock två scenarion som kan försvåra en eventuell övergång. Dels så måste Perez först bli omvald som president i klubben vid slutet av denna säsongen.

Det andra är den ekonomiska situationen i landet som är i det närmaste kritisk. Innan har det funnits ett undantag gällande de spanska skatterna när fotbollsklubbar velat värva stora namn(vilket bland annat var en avgörande orsak till att Real kunde värva Cristiano Ronaldo). Detta undantag gäller dock inte längre vilket gör en eventuell övergång väldigt dyr.

Gareth Bale hyllas dock i Spanien och kallas av många Realanhängare för ”den vänsterfotade Ronaldo”.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply