Arsenal starkast i seriefinalen

bet365

Årets hittills kanske hetaste möte skulle ikväll utspela sig på Emirates Stadium i London när serieledaren Arsenal tog emot tvåan Liverpool. En match som slutade med seger för Londonlaget efter mål av Santi Cazorla och Aaron Ramsey.

Det var hemmalaget Arsenal som startade matchen bäst och skapade också matchens första läge när tjecken Thomas Rosicky kom till ett lurigt avslut som tvingade Simon Mignolet i Liverpoolmålet att sträcka ut.

Arsenal som hade det mesta av bollen skulle i den 18 minuten också ta ledningen efter att Bacary Sagna skickat iväg ett inlägg som Santi Cazorla utnyttjade genom att först nicka i stolpen och sedan distinkt slå in sin egen retur på volley.

För Liverpools del blev det i den första halvleken farligt de gånger man fick upp bollen till den enormt skickliga anfallsduon Luiz Suarez och Daniel Sturridge, men man förmådde aldrig att komma till de riktigt heta chanserna utan Arsenal gick rättvist till halvtidsvila med en 1-0-ledning.

Liverpool startade den andra halvlekens första minuter bäst och skapade också lagets första riktigt farliga målchans när Luiz Suarez hittade fram till Jordan Henderson, vars avslut dock gick högt över Wojciech Szczesny i Arsenalmålet.

Efter detta var det dock Londonlaget som skulle ta över matchen och fick snabbt ett lysande läge när den före detta Arsenalbacken Kolo Touré frispelade Oliver Giroud i Arsenalanfallet, fransmannens chipförsök gick dock tätt utanför.

Några minuter senare var det dock dags igen för Arsenal efter att assistkungen Mezut Özil hittat in till årets målkung Aaron Ramsey som utanför straffområdet fick bollen på uppstuds och smällde upp bollen i nättaket bakom en chanslös Mignolet i Liverpoolmålet.

Liverpool ryckte dock upp sig och skapade framförallt genom Luiz Suarez ett gäng riktigt fina chanser att reducera och skapa liv i matchen. Men trots en avslutande press från Liverpool blev det aldrig några mål utan Arsenal vann och rycker med detta till sig en ledning med fem poängs marginal ner till Chelsea och Liverpool i den annars väldigt jämna Premier League-tabellen.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply