Argentina vinner 4-3 på straffar Lionel Messis dröm om ett VM-guld lever i allra högsta grad!

En holländsk anfallare skulle krossa Argentinas förhoppningar, men Martinez hade andra planer. Tack vare att Martinez räddade två straffar och att hans lagkamrater sköt alla sina skott från 11 meter nådde Argentina fram till semifinalen. Nu möter de Kroatien i nästa omgång. Se och spela på fotboll live =>

Lionel Messi var ursprungligen på väg att bli den stora hjälten när han spelade fram Nahuel Molina till 1-0 i den första halvleken. Men 20 minuter innan tiden gick ut gjorde han 2-0 med en straff.

Det såg ut som om Messi skulle ta Argentina hela vägen till semifinalen, men då klev Wout Weghorst fram och tog det hela till förlängning. I slutändan blev det en kaotisk match där Argentina knappt klarade sig efter 120 minuters spel och straffar.

Weghorst kom in som ersättare

Minuten senare ersatte tränaren (Louis van Gaal), Wout Weghorst med en annan spelare. Förra säsongen var inte bra för Wehorst då han spelade för Burnley och de blev nedflyttade från Premier League. I den här matchen nickade han dock in kvitteringen strax före full tid och sköt sedan in ytterligare en på stopptid efter en fantastisk frisparksvariant. Det ser ut som att förra säsongen kan ha varit en anomali baserat på hans enastående spel idag. Se och spela på fotboll live =>

Matchen gick till förlängning utan några mål, men det fanns gott om chanser. Skjutningen avgjorde vem som skulle vinna. Virgil Van Dijk gjorde det första målet med ett fantastiskt skott och Nederländerna kom aldrig ikapp. Alla utom Enzo Fernandez tog sina straffar och Argentina vann! Detta är deras första seger på länge – den senaste var 1986.

Magiska Messi

Med Lionel Messi i laget har du alltid en chans att vinna. I den 35:e minuten, när matchen stod 0-0, tog Messi över 40 meter från mål på högerkanten. En enkel axelvinkling skapade utrymme mellan honom och Nathan Aké. Han tittade sedan upp och såg Nahuel Molina i lite utrymme bakom mittfältarna Wylan Cyber och Jurriën Timber samt målvakten Jeroen Zoet. Med en passning eliminerade han två försvarslinjer – både Aké och de holländska försvararna Stefano Denswil och Owen Wijndal blev slagna – vilket gav Molina fritt fram på mål. Se och spela på fotboll live =>

• Lionel Messi från Argentina har satt VM-rekord genom att assistera till fem mål i turneringens utslagsfas. Detta överträffar Pelés tidigare rekord på fyra assist i knockoutomgångarna.
  • Lionel Messi har just gjort sitt tionde VM-mål och därmed har Argentina ökat med 2-0 mot sina motståndare. Detta är det mest mål som en argentinsk spelare någonsin har gjort i ett enda VM, tillsammans med Gabriel Batistuta.
  • Lionel Messi har nu överträffat Diego Maradonas rekord för flest mål i en enda VM-tävling med 17 mål (10 mål, 7 assist).

Argentina hade vissa framgångar, men Kroatien har fortfarande en chans

”Kroatien står på tur för Argentina, och Nederländerna fick se sina semifinalmotståndares potentiella svaghet i kväll. Van Gaal gav dem en plan för framgång i slutet av den andra halvleken.”

”Efter Kroatiens seger över Brasilien kommer de att känna sig självsäkra. Argentina får inte på något sätt underskatta dem – den här matchen innehöll allt”

”Zanettis mål för Argentina 1998 mot England såg mycket ut som Weghorsts mål i kväll.”

Lionel Messi ingår i den Argentinska VM-truppen och hans chanser att bli bästa Målskytt i VM 2022 är ganska stor. Vem vinner VM 2022? Argentina har goda chanser att vinna VM 2022 enligt oddset på fotbolls-VM 2022 vinnare!. Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>