bet365

LISTA: Spelare som spelat i Barcelona och Real Madrid

bet365

Lista med spelare som spelat i Barcelona och Real Madrid – 11 spelare som representerat både Barcelona och Real Madrid!

Spelare som spelat i Barcelona och Real Madrid? Vilka är fotbollsspelarna som har representerat både Barcelona och Real Madrid? Det finns ett gäng spelare som gjort det förbjudna och har gått till ärkerivalerna. På söndag den 19 augusti 2022 är det dags för säsongens andra El Clasico när de båda möts i spanska supercupen, Supercopa de España, och du kan se och spela på den live hos Unibet =>

På söndagen så kommer vi att få se en väldigt spännande match där FC Barcelona kommer till spel mot Real Madrid. Båda Barca och Real har varit topp i många år och har haft otroligt bra form de åren. När El Clasico brukar vara på tal så handlar det oftast om Mess vs Ronaldo. Dock kommer vi kommer att få se en kamp mellan Messi och Ronaldo då båda spelarna har slutat i respektive lag. Kanske får vi svar på frågan vem som är bäst av Ronaldo och Messi. Kanske dyker någon av dessa upp igen hos ärkerivalerna. Då hamnar de på vår lista med spelare som spelat i Barcelona och Real Madrid.

Spelare som spelat i Barcelona och Real Madrid

Vilka har spelat i både Real Madrid och Barcelona? Här är 11 fotbollsspelare som representerat både Real Madrid och Barcelona genom åren!

Under åren har många spelare sålts, köpts och vuxit upp i Barcelona och Real Madrid men det är inte många som har spelat i båda klubbarna. Nu har vi på Silly Season Sverige gjort en lista på elva spelare som har spelat i både Real Madrid och Barcelona. Det är många som undrar vilka spelare som spelat i Barcelona och Real Madrid

Flytten är inte vanlig på grund av rivaliteten mellan klubbarna och om man tar en titt på Luis Figos övergång från till Real Madrid ser man varför, då spelaren blev otroligt opopulär efter sin flytt, med otroliga konsekvenser.

Spelare som spelat för både Barcelona och Real Madrid

11 spelare som spelat i Barcelona och Real Madrid

Innan vi går igenom vår lista med spelare som spelat i Barcelona och Real Madrid så tänkte vi tipsa dig om några andra El Clasico-listor vi har sidan. Man kan även passa på att kolla in några av våra andra listor som vi har sammanställt och som rör El Clasico, till exempel sämsta El Clasico-elvan under 2000-talet, statistik: vilka har varit bäst – Barcelona eller Real Madrid? och mesta målskyttarna i El Clasico genom tiderna, som passar perfekt att läsa upp sig på innan detta heta toppmöte tar plats på söndagen den 19 augusti 2022.  Läs hur du kan streama El Clasico gratis och vart du kan se el Clasico på TV. Tänk på du kan spela på El Clasico på Unibet. Se och spela på El Clasico live =>

11. Javier Saviola är en spelare som spelat i Barcelona och Real Madrid

Argentinaren är den senaste spelaren att representera de två klubbarna. Saviola kom till Barcelona 2001 från River Plate som en stjärna men hans unga ålder och inte alltför bra teknik gjorde att det inte blev någon vidare succé i den katalanska klubben.

Efter att ha varit utlånad till Sevilla och Monaco återvände han till Camp Nou där han spelade sitt sista år på kontraktet innan han skrev på för Real Madrid 2007 på fri transfer. I Real Madrid spelade han två säsonger och lyckades endast göra fem mål.

Kameruniern kom till Real Madrid som 15-åring där han först spelade med B-laget innan han blev utlånad till Leganés. När han kom tillbaka till Real Madrid fick han inte mycket speltid och bestämde sig då för att gå på lån till först Espanyol och därefter i Mallorca. Eto’o spelade i Mallorca under fyra säsonger (2000-2004) innan han skrev på för Barcelona där han var med och vann trippeln 2008-2009.

Brasilianaren gjorde alltid mål, det kvittar vilket lag han spelade i. Efter endast en säsong i Barcelona (1996-97) skrev han på för Inter. Brasilianaren skrev på för Real Madrid sommaren 2002 och spelade i klubben i fyra och ett halvt år tillsammans med Raúl på topp.

Samma år som Figo lämnade Barcelona värvade man Alfonso Pérez, en spelare som tidigare varit i Real Madrid men kom från Real Betis. Spelarens insatser var långt ifrån vad man väntat sig och fick inte många minuter i den blåröda tröjan.

Mittfältaren som debuterade i Barcelonas A-lag 1995 skulle också komma att bära Real Madrids tröja. Dock spelade Celades en säsong i Celta Vigo innan han lämnade för Real Madrid.

Figos flytt från Barcelona till Real Madrid är utan tvekan den mest traumatiska flytten i Barcelonas historia. Portugisen var en nyckelspelare under fem säsonger och bar även kaptensbindeln. Efter flytten till Real Madrid blev det ytterligare fem säsonger i huvudstadsklubben.

Spelarna som spelat för både Barcelona och Real Madrid

Barcelonas tidigare tränare lämnade Real Madrid för Barcelona 1996. Efter fem säsonger i Real Madrid bestämde han sig för att skriva på för den katalanska klubben. Efter övergången till Barcelona lade han sin Madrid-tid bakom sig och spelade åtta säsonger i Barcelona där han kände sig mycket uppskattad.

Den katalanska anfallaren har även han burit de båda tröjorna även om det endast blev ett par matcher i Real Madrids A-lag. Efter en fin säsong i Mallorca skrev han på för Barcelona där han var i fyra år. Garcia kom för att utmana Kluivert om anfallsplatsen men lyckades inte under sin tid i klubben.

Den danska stjärnan var en av huvudfigurerna i Cruyffs Barcelona. Till slut blev han ändå inte uppskattat då han skrev på för Rivalklubben. Romarios ankomst 1993 gjorde att dansken inte kunde spela som han ville. Endast tre utländska spelare och då fanns redan Stoichkov och Koeman i truppen. Laudrup spelade i Real Madrid 1995-1997.

Kroaten kom till Bernabéu efter att ha proklamerat sig Europamästare med Röda Stjärnan men hans tid i den spanska ligan skulle inte bli lika ihågkommen. Prosinecki spelade tre säsonger (1991-94) i Real Madrid innan han gjorde en säsong för Real Oviedo. Därefter spelade han i Barcelona i en och en halv säsong men gjorde ingen större succé.

Rumänen spelade två säsonger i var lag. Även om han inte hade någon bra sejour i något av lagen kommer spelaren alltid att bli ihågkommen för sin talang. Se och spela på El Clasico live =>

Fotbollsspelare som spelat i Barcelona och Real Madrid

El Clasico live stream & TV

Nu har vi gått igenom några spelare som spelat i Barcelona och Real Madrid. Förmodligen är det inte sista gången vi ser spelare gå över till ärkerivalerna. Nu när både Lionel Messi och Cristiano Ronaldo slutade i FC Barcelona och Real Madrid så har det gått rykten om att respektive lag försökt värva spelarna. Hittills har ingen av dessa gått över till ärkerivalen, men det är inte omöjligt att vi får se något sånt under kommande säsong.

Tips: du kan streama och spela på el Clasico i La Liga hos Unibet via live stream eller köpa Viaplay Sport för allt från La Liga. Se och spela på El Clasico live =>

Läs mer om El Clasico:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365