bet365

Kroatien har överraskat världen genom att besegra Brasilien i en straffläggning i VM 2022!

Kroatien har överraskat världen genom att besegra Brasilien i en straffläggning i VM 2022!

Detta är en stor överraskning för de femfaldiga världsmästarna, som var starkt favorittippade att vinna inför matchen Se och spela på fotboll live =>

Kroatien vinner på straffar efter att Marquinhos och Rodrygo missat sina prickskott; Neymar gjorde mål på tilläggstid för att kvittera mot den tidigare anfallaren Pelé – ett rekord som den brasilianske storspelaren hållit i 51 år; Bruno Petkovic gjorde ett dramatiskt sent kvitteringsmål för att skicka matchen till straffar.

Kroatien, en nation som aldrig vunnit VM, tog hem segern från Brasilien i en straffläggning på Education City Stadium. Detta är en av de största överraskningarna någonsin i denna prestigefyllda turnerings historia.

Trots motståndarnas ansträngningar verkade Brasilien vara på väg att vinna i förlängningen, delvis tack vare Neymar. Den brasilianske anfallaren gjorde sitt 77:e landslagsmål och ligger därmed på samma nivå som en av landets största spelare genom tiderna, Pelé.

Kroatiens utredning var metodisk men Brasilien anpassade sig så småningom och tillämpade Neymars storhet i den första halvan av förlängningen. Om det inte hade varit för honom hade Kroatien vunnit.

Men i den 67:e minuten fick Bruno Petkovic en cross från Mislav Orsic som sedan oavsiktligt styrdes om av Marquinhos förbi Alisson och in i mål. Detta skapade ännu ett spännande ögonblick under en redan spännande match och tog kvartsfinalen till straffar.

Kroatien, som var tvungna att vinna två skott och en förlängning för att nå finalen 2018, behöll sitt lugn när Brasiliens Marquinhos och Rodrygo inte kunde konvertera. Nikola Vlasic, Lovro Majer, Luka Modric och Orsic fullbordade en perfekt uppsättning kroatiska straffsparkar och såg till att de slog ut favoriterna Brasilien. ”Vi eliminerade de största favoriterna”, sade manager Zlatko Dalic efteråt.

Kroatien har nu nått minst semifinal i varje VM som de har klarat sig från gruppspelet (1998, 2018 och 2022).

Den senare matchen på fredagskvällen kommer att vara mellan Argentina och Nederländerna för att avgöra vem som går vidare till finalen. En intressant notering är att det lag som vann sin kvartsfinalmatch i både 2014 och 2018 års VM också gick vidare och vann turneringen. Kan detta vara ett tecken på vad som komma skall för årets tvåa?

Innan Neymar kom fram i förlängningen hade Brasilien nästan gett upp chansen att vinna mot Sydkorea.

Brasiliens Neymar tog äntligen tillvara på lagets frustration genom att göra ett vackert mål mot Kroatien. Han passade bollen till Lucas Paqueta, som sedan passade tillbaka den till honom. Neymar dribblade sedan runt målvakten och sparkade in bollen i nätet. Hela laget firade hans brasilianskinspirerade samba-mål. Se och spela på fotboll live =>

Neymar gör sitt 77 mål för Brasilien, vilket är lika mycket som Pelé

I fredags, under Brasiliens 4-2-nederlag mot Kroatien i en straffläggning, gjorde Neymar Jr. sitt 77:e mål för landslaget och tangerade därmed Pelés rekord. Hans ledningsmål i den 106:e minuten var vackert att se, en klassisk uppvisning av hans fantastiska fotarbete.

Kroatiens målvakt, Dominik Livakovic, spelade briljant hela matchen och gjorde det mycket svårt för brasilianarna att göra mål. Neymar bröt slutligen igenom med ett verkligt exceptionellt mål. Se och spela på fotboll live =>

Dominik Livakovic ingår i den Kroatien VM-truppen och hans chanser att bli bästa Målvakt i VM 2022 är ganska stor. Vem vinner VM 2022? Kroatien har goda chanser att vinna VM 2022 enligt oddset på fotbolls-VM 2022 vinnare!. Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply