Argentina har bokat bord i VM 2014 – Higuain och Messi bjöd på pärlor

I nattens match bjöds tittarna på det mesta. Hårda dueller, fina räddningar och underbara mål.

Det började med ett massivt tryck från Chile. Men trots det var det Argentina som öppnade målprotokollet i matchen genom Lionel Messi. På en fin passning serverad av Valencias Fernando Gago kunde Messi bara enkelt rullat in 1-0. Istället valde han att vänta in sin försvarare, finta bort honom och sedan rulla in ledningsmålet. Läckert av Lionel Messi.

Argentians andra mål i matchen kom bara tre minuter senare av Gonzalo Higuain. Och den var inte pjågig den heller. Anfallaren tog emot bollen på kanten, borrade sig in i boxen och knorrade in bollen i krysset. 2-0 till Argentina var ett faktum. Första halvlekens sista chans fick Aguero som snyggt fintade bort två spelare och placerade bollen i närmsta hörnet. Målvakten lyckades däremot tippa bollen mot stolpen och ut.

I den andra halvleken fick vi även se ett par heta duellar som i ett fall resulterade i en tråkig skada. Vi börjar med di Maria som puttades ut mot reklamskyltarna. Argentinaren tog illa upp och sparkade till bollen när Chile-försvararen höll i bollen med båda händerna. Gult kort för di Maria.

Några minuter senare fick vi se matchens fulaste tackling. En fullsatsad tackling med bägge sulorna träffade illa på Gonzalo Higuain som tvingades kliva av. Guinazu ersatte honom. Chile skulle nog ha haft ett rött kort i den sekvensen, men domaren valde att inte varna eller visa ut spelaren. Chile fick in en reducering i matchens sista minut men det hjälpte föga.