Italiensk glädje och danska bekymmer

Italien tog ett stort kliv i rätt riktning, samtidigt som det danska landslaget på nytt tappade viktiga poäng, när lagen drabbades samman på San Siro i Milano på tisdagskvällen. Det var trots allt ett modigt danskt anfall inledningsvis i matchen och som bjöd upp till dans, med ett flertal vassa chanser.

Men bollen ville inte in för gästerna och det straffade sig. För Montolivo gav italienarna ledingen efter 27 minuters spel, när Mario Balotelli snyggt skarvat fram bollen till Milan-mittfältaren som distinkt sköt in bollen vid den vänstra stolpen. Och efter 37 minuters spel drygade dessutom Italien ut ledningen, när Daniele De Rossi höll sig framme på Andrea Pirlos fina inlägg och nickade in bollen. Danmark fick dock nytt hopp när man på tilläggstid i den första halvleken lyckades reducerade när Kvist drog till direkt på volley.

Och inlendingsvis gick det danskarnas väg även i den andra halvleken, när Osvaldo klantigt drog på sig ett rött kort efter endast 15 sekunders spel. Men det släcktes snabbt när hemmalaget i den 53e matchminuten drygade ut ledningen med en man mindre på planen. Andrea Pirlos långboll slogs perfekt fram mot en inlöpande Mario Balotelli som med en fin touch med foten fick bollen under den uthoppande danske målvakten och in i det tomma målet.

Danmark lyckades därefter inte att komma igen och Italien vann därmed matchen med 3-1, vilket gör att Azzurri ligger i ensam ledning i gruppen. Danmark har större bekymmer med endast två inspelade poäng hittills.