Andra raka för Hannover

Formsvaga Hannover 96 börjar sakta komma tillbaka. På lördagseftermiddagen tog man sin andra raka seger, när ligajumbon FC Augsburg kom på besök hemma på AWD Arena.

Hannover tog kommandot direkt och pressade gästerna i den första halvleken. Efter 26 spelade minuter, tog man också ledningen efter ett fint anfall. Lars Stindl assisterade fram till Mame Biram Diouf som vinklade in 1-0 bakom en chanslös Simon Jentzsch.

Hemmalaget var det mer spelförande matchen igenom och jumbon Augsburg, visade gång på gång varför man ligger i botten av Bundesliga. Effektiveten och skärpan i avsluten är av låg klass och något mål fick man inte in i den här gången heller, när man för tredje omgången i rad blev nollade.

Hannover pressade på och skapade inte heller allt för heta målchanser under matchen. Tillställningen såg länge ut att gå mot en uddamålsseger för hemmalaget, men med fem minuter kvar av ordinarie matchtid, kom utökningen. Denna gång var det ombytta roller, när Diouf serverade Lars Stindl som elegant skruvade in bollen stillastående utanför straffområdet.

Die Roten tog därmed en skön trepoängare och avancerar upp till europaplats igen. FC Augsburg förblir jumbo, när man på tio matcher har skrapat ihop sex poäng. Upp till säker mark är den fyra pinnar, men om målskyttet inte kommer igång för Markus Weinzierls mannar, kommer den fortsatta säsongen att tillbringas i den nedre regionerna.