Zaragoza var en enkel munsbit för dom spanska mästarna

Hemmalaget tog direkt kontroll över matchens tempo och spelade runt bollen mellan spelarna. Man började skapa mer och mer lägen och 1-0-målet skulle komma efter 23 spelade minuter. Modric slog in en hörna som Albiol nickade fint, Zaragoza-målvakten Roberto slängde sig och räddade men Higuain stod beredd och satte in 1-0 på returen.

Minuten senare var det mål igen. dí Maria sköt ett pressat skott men Roberto räddade ännu en gång, men det var förgäves igen, för argentinaren kunde själv ta returen och sätta dit 2-0.

Den resterande delen av första halvleken var tempofattig med få chanser och därför stod det 2-0 efter 45 minuter.

I den andra halvleken gick Zaragoza in med en mer offensiv inställning. Den talangfulla Victor testade Casillas för den första gången i matchen genom ett farligt skott som kunde ha resulterat i en reducering om inte Iker sträckt ut sin fulla längd. Zaragoza fortsatte efter det med att avlossa skott mot Madrids mål. José Maris raket var närmast då han med ett stenhårt skott träffade ribban.

Real Madrid drog på slutet av matchen ner på tempot och höjde istället nivån dem fem sista minuterna då två nyförvärv fick göra sina första mål i den vita tröjan. Först slog ghananen Essien till med en kylig placering och sedan så fick Modric sätta dit en boll från utanför straffområdet. Matchresultatet fastställdes till 4-0 och Marängerna tog tre viktiga poäng i jakten på antagonisten från Katalonien.