West Ham kryssade mot Manchester City

Det var två fjolårsmästare som ställdes mot varandra på Boleyn Ground under lördagskvällen när Championship-mästarna West Ham med Sam Allardyce i spetsen tog emot Roberto Mancinis regerande mästarlag från förra årets Premier League-upplaga – Manchester City.

Efter att Chelsea tappat poäng borta mot Swansea (matchen slutade 1-1 på Liberty Stadium) hade City chansen att klättra upp till en delad serieledning med ärkerivalerna Manchester United, som tidigare under lördagen besegrade Arsenal med 2-1 på Old Trafford.

West Ham hade faktiskt en boll inne av Kevin Nolan efter en fin frispark från Mark Noble redan efter tre minuters spel. Men den assisterande domaren vinkade med flaggan och Howard Webb dömde bort målet för offside – något som visade sig vara fel enligt repriserna.

Både Mohamed Diame och Yossi Benayoun hade sedan farliga avslut mot Joe Hart – Diames avslut gick strax över och Benayouns volley från nära håll tvingades Hart styra undan till hörna. Andy Carroll hade också en fin möjlighet när han sköt strax utanför den högra stolpen. Efter första halvlek var det hemmalaget som styrde spelet och hade haft de bästa chanserna.

I den andra halvleken fick Mario Balotelli ett oerhört bra läge att ge bortalaget ledningen på – men den italienske anfallaren kom helt fel på bollen efter en fin frispark från Carlos Tevez och sköt högt över. Nu började City ta över matchen och öka bollinnehavet allt mer.

Även om Kevin Nolan och Andy Carroll hade bra chanser för West Ham var det City som förde spelet och var närmast ett ledningsmål. I mitten av andra halvlek fick Gareth Barry matchens bästa möjlighet att göra mål, men han petade bollen precis utanför stolpen i ett helt öppet läge med Jussi Jääskeläinen.

Resultatet medför att Manchester City ligger kvar på tredje plats i Premier League efter tio omgångar – två poäng efter Manchester United och en efter Chelsea. West Ham placerar sig just nu åtta i tabellen och har samlat ihop femton poäng på tio matcher.