Montpellier kryssade mot nästjumbon

Montpellier tycktes vara på väg till gammal god form, från förra säsongen, igen, med sina två segrar de två senaste omgångarna. Det förväntades inget annat än tre poäng mot nästjumbon, Troyes, idag – men de regerande mästarna skulle få se på annat.

Gästande Montpellier öppnade visserligen piggast och spräckte det mållösa resultatet i den 19:e minuten, då mittfältaren Younes Belhanda, som nyligen kom tillbaka efter en lång skadefrånvaro, placerade bollen bakom hemmamålvakten, Yohann Thuram-Ulien.
Men Belhandas ledningsmål skulle inte stå sig fram tills domaren, Benoit Millot, satte pipan i mun och blåste av för halvtidsvila. För fem minuter innan det, i den 40:e minuten, hade Troyes kvitterat. Återigen stod en mittfältare för målskyttet, men denna gång var det den 27-årige fransmannen, Fabien Camus, som nätade. Med sitt andra mål för säsongen gav han sitt Troyes vittring på de tre poängen, när han förändrade resultatet till 1-1.

Men någon mer-effekt blev det inte, av Camus kvittering. Det blev ingen effekt alls, närmare bestämt. Det oavgjorda resultatet, där bägge lagen stod för ett mål vardera, varade hela matchen ut – och spelarna lämnade Stade de l’Aube med en delad poängskörd.

Resultatet har två ansikten, där Montpellier å sin sida definitivt hade önskat mer ifrån den här matchen medan hemmalaget, Troyes, kan skatta sig själva lyckliga som knep en pinne när det regerande mästarlaget kom på besök. Frågan är om detta innebär om Montpellier är tillbaka på ruta ett, där de startade säsongen, eller om de kan släppa det här poängtappet och gå vidare.