Inter bröt Juventus mäktiga svit

Ja, vi som kollade från början blev väl lika överraskade av vad som skedde direkt. Juventus bryter bollen direkt på mitten och står sedan för ett mönsteranfall. Asamoah får till slut en djupledsboll som han spelar in lågt på bottre. Där dyker Arturo Vidal upp och ger Juve ledningen i öppet mål.

Spelet var rätt balanserat de första 20 minutrarna. Båda lagen vårdade bollen rätt fint. Men ju längre halvleken gick desto mer boll hade Inter. Juventus satsade mer på snabba anfall samt snabba kontringar vilket gav resultat. Man skapade en enorm oro i Inters backlinje om och om igen, men det fattades bara en grej som blir allt tydligare match efter match. Man behöver en riktig klassanfallare som gör mål på de klara chanserna Juventus skapar.

Cassano hade ett giftigt skott som nästan slickade stolpen. Palacio nickade i övrigt in en boll, men han var knappt offside och målet blev korrekt bortdömt.

I övrigt så var Lichtsteiner riktigt het. Han kom sent in i en situation och fick gult kort. Sedan så kunde faktiskt domaren visat ut honom efter ännu en ful kapning på Palacio. Direkt efter den andra situationen agerade Alessio och bytte ut Lichtsteiner. In kom Caceres.

Juve gör ännu ett byte i paus. Vucinic fick en stämpling på benet under första halvleken, men fortsatte att spela. Det verkade dock vara illa och Juventus tvingades till ännu ett byte. In kom Nicklas Bendtner.

Inter får en frispark strax utanför straffområdet som Cassano slår. Han slår den överraskande kort strax vid muren och efter en tilltrasslad situation uppfattar den assisterande domaren en tröjdragning på Milito. Mycket riktigt så blev det dömt straff. Milito gjorde inga misstag sedan. 1-1, vänster i målvaktshöjd kan man väl beskriva straffen som.

Sedan fortsatte mittfältskampen. Inter fick många enkla domslut med sig i det här skedet och Juventus verkade få gula kort för ingenting.

Inter bytte ut Cassano i den 68.e. In kom Guarin. Detta ändrade Inters tre-manna-anfall till ett vanligt två-manna. Detta gav resultat. Efter bara några få minuter på plan så kom Guarin loss. Han sköt ett stenhårt skott som Buffon släppte retur på rakt ut. Sedan dök, vem om inte Diego Milito(?), upp och köttade in returen. 2-1 till Inter.

Sedan inleddes Juventus tok-offensiv. Man försökte med mycket bollar in i straffområdet men Inter stängde igen helt. Istället kunde Inter kontra på tilläggstid. Efter stora ytor på Juventus planhalva så kunde till slut en fri Palacio skicka in avgörande 3-1.

Juventus var nu ett besegrat lag efter 49 raka matcher utan förlust.