Delad pinne på Borussia Park

I en jämn och spännande tillställning på Borussia Park i västra Tyskland, tog Borussia Mönchengladbach emot SC Freiburg i ett tight mittenmöte på lördagseftermiddagen. Efter 90 minuters spel, var det ingen som stod som segrare, när matchen slutade 1-1.

Det var en jämn och tight match som spelades på Borussia Park i den tionde Bundesligaomgången. Bägge lagen stod för ett gediget försvarsspel och lät inte ofta motståndaren bryta sig igenom för att ta avslut. Den första halvleken var inte särskilt händelserik och slutade mållöst.

Fyra minuter in i halvlek nummer två, skulle det första målet falla in. Den svenske ytterbacken, Oscar Wendt, lyckades hitta fram till en helt ren Igor de Camargo från vänsterkanten, som bredsidade in 1-0.

Freiburg började nu forcera framåt och jagade en viktig kvittering. I matchens 77:e minut, var Oscar Wendt ännu en gång i händelsernas centrum, när han rolliderade med Oliver Sorg i straffområdet. Bägge spelarna grinade illa i gräset efter smällen, men domare Wolfgang Stark pekade distinkt på straffpunkten. Från elva meter satte Daniel Caligiuri in bollen hur säkert som helst och matchen var nu utjämnad. Några hetare målchanser därefter blev det inte och poängen, den delades.

Mittenmötets oavgjorda resultat, gjorde därmed att Freiburg avancerade upp på en elfteplats. Borussia Mönchengladbach blir kvar på plats tio, efter lika många matcher och ligger på samma poäng som Stuttgart och Hamburg.