Aleix Teixera uppges vara klar för Chelsea

Brassen från Shakthar Donetsk är mycket nära Chelsea

Alex Teixeira imponerar i Shakthar Donetsk och frågan är om han inte är alldeles för bra för den ukrainska ligan nu. Därför är det ingen chock att han uppges vara klar för Chelsea redan före jul.

Shakthar Donetsk har förädlat många brassar genom åren och sålt dem vidare till större klubbar. Spelare som Luiz Adriano, Brandão och Willian har alla spelar under en längre tid i Shakthar innan de flyttade vidare ut i Europa. Den senaste i den raden brassar som flyttar till en stor europeisk klubb ser ut att bli Alex Teixeira.

Den offensiva mittfältaren har varit en jagad man under hösten. Först var det snack om Chelsea, sen kom både PSG och Juventus in i jakten innan Chelsea tog över jakten igen de senaste veckorna. När allt kommer kring ser det ut att bli Chelsea som köper brassen från Shakthar Donetsk redan i januari.

Kostar nära 400 miljoner

Teixera har spelat i Shakthar sedan 2010 och 25-åringen ligger faktiskt nia i klubbens interna skytteliga genom tiderna. Det är en extremt målfarlig offensiv mittfältare helt enkelt och det kan Malmö FF säkert intyga efter 0-4-förlusten i Champions League.

Både Daily Star och Daily Express menar att Chelsea är överens med både Shakthar och Teixeira själv om en övergång som är värd runt 380 miljoner kronor. Flytten kommer då gå i lås  när januarifönstret öppnar.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365