bet365

Uppgifter: Morten Wieghorst nära Malmö FF

Morton Wieghorst nära jobbet som MFF-tränare

Efter att Åge Hareide tagit klubben till SM-guld och två raka gruppspel i Champions League stod det klart att han lämnar Malmö FF, nu verkar det som skåneklubben har en ersättare till norrmannen.

Åge Hareide lämnade Malmö FF efter att ha förlorat med 8-0 mot Real Madrid på Santiago Bernabéu, detta för att ta över det danska landslaget. Tidigare har det ryktats om att Kasper Hjulmand skulle ta över MFF men efter att dansken skrivit på för Nordsjälland har klubben tvingats leta vidare efter en tränare att ta över den himmelsblåa klubben.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen ska Morton Wieghorst, 44, vara närmast jobbet som Malmötränare och en källa med insyn i klubben kommenterar hur det ser ut för Fotbollskanalen.

– Det har gått ganska trögt med tränarbiten. Det finns en lista med namn och några har fallit ifrån. Men den som just nu är närmast jobbet är Morten Wieghorst, säger en källa med insyn.

Wieghorst fick sparken från Århus i början av december på grund av svaga resultat och samarbetssvårigheter. Enligt de danska tidningarna Ekstrabladet och BT handlade det framför allt om att tränaren och inte kom överens med klubbdirektör Jacob Nilsen.

– Först och främst tycker vi inte att att de sportsliga resultaten är tillfredsställande. Vi har vunnit två av de 15 senaste matcherna. Dessutom måste vi i styrelsen ta hänsyn till att det varit samarbetsproblem, på den ena sidan sportchef Jens Andersson och klubbdirektör Jacob Nilsen och på andra sidan Morten Wieghorst, sa Lars Fournais i styrelsen, när klubben sparkade tränaren.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply