Alex Teixeira jagas av Chelsea – kostar över 50 miljoner euro

Shakhtar Donetsk prislapp på Alex Teixeira

Shakhtar Donetsk tränare avslöjade i helgen hur mycket man vill ha för brassen Alex Teixeira och säger att priset har höjts mycket under den senaste tiden.

Flera av Europas toppklubbar jagar Shakhtar Donetsk brasilianske anfallaren Alex Teixeira. Det är främst Chelsea som ska vara villiga att köpa loss spelaren men krisklubben kan behöva vänta med att värva 25-åringen. I helgen berättade Shakhtars tränare Mircea Lucescu att spelarens värde kommer att ligga på över 50 miljoner euro.

– Alex kostar mer nu, därför tror jag att hans pris kommer att vara 50 miljoner euro eller mer efter säsongen. Han har utvecklats väldigt bra och därför har prislappen stigit. Hade han spelat i en större liga hade en möjlig övergång kostat lika mycket som Ángel Di Maria, säger rumänen vars lag mötte Malmö FF i säsongens Champions League-gruppspel.

Antoine Griezmann – den omöjliga drömmen

Chelsea vill förstärka sin anfallslinje med två spelare. Den första, och mest troliga är Alex Teixeira från den ukrainska ligan. Den andra är Antoine Griezmann från Atlético Madrid men rapporter i Spanien säger att varken klubben eller spelaren själv är intresserade av en flytt. Griezmann kom till den spanska huvudstadsklubben inför förra säsongen och har blommat ut rejält under hösten. Fransmannen har gjort 7 mål i ligaspelet och är en viktig del i Diego Pablo Simeones lagbygge.

Rapporter från både England och Spanien menar att de båda klubbarna kan komma överens om en bytesaffär, detta med Diego Costa, som sägs vilja återvända till Atlético, och Griezmann som har en hög utköpsklausul. När fransmannen skrev på för det rödvita laget låg den på 65 miljoner euro men i april tidigare i år höjdes båda spelarens lön och utköpsklausul som nu sägs ligga på runt 100 miljoner euro.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply