Aigner fixade segern åt Frankfurt

Blott 40 000 människor fick se Eintracht Frankfurt segra med uddamålet hemma mot bottenlaget TSG Hoffenheim på lördagseftermiddagen. Efter att hemmalaget tagit ledningen i den första halvleken, kvitterade gästerna 20 minuter in i den andra. Kort därefter höll sig dock Stefan Aigner framme och skickade in avgörande 2-1.

Örnarna från Frankfurt fick sig en tuff återstart på tyska Bundesliga, när man i årets första match föll borta mot Leverkusen med 3-1. På lördagen skulle man revanschera sig, när bottenlaget Hoffenheim kom på besök. Hemmalaget var från början det mer spelförande och skulle efter halvtimmen spelad välförtjänt ta ledningen. Efter en trång och tilltrasslad situation strax utanför straffområdet, nådde bollen fram till Martin Laning som lobbade in bollen bakom Wiese.

Frankfurt gick in i pausvilan med en viktig ledning. Hoffenheim hade inte skapat mycket farliga målchanser, men skulle i den andra få in en kvittering. Andreas Beck spelade snyggt in till en framlöpande Kevin Volland, som dunkade in utjämningen.

Men kvitteringsglädjen varade i bara ett par minuter för gästerna. Det var Eintracht Frankfurt som ville vinna dagens möte och 2-1-målet när en hörna skarvades ner till Stefan Aigner som inte kunde missa från en halvmeter.

Hoffenheim hotade inte allt för mycket för en kvittering och Eintracht Frankfurt kunde plocka sin tionde seger för säsongen. För Hoffenheim är det fortsatt tufft, när man nu innehar nästjumboplatsen  efter 19 spelade omgångar.