AIK: Vi gav Bangura ett alternativ

I höstas lånades Mohammed Bangura tillbaka till klubben där han gjort sig ett namn, AIK. Och han lyckades bra i klubben med flera starka prestationer och var en stor del i AIK:s resultat, både ute i Europa och i Allsvenskan. Men lånet sträckte sig bara till årsskiftet, sedan skulle Mohammed tillbaka till Skottland och Celtic.

Men i Celtic är inte Bangura först i ledet bland anfallare, och många trodde att en tredje sejour i AIK var möjlig, men nu i dagarna slog det ner som en bomb i Sverige. Mohammed Bangura skulle lånas ut till Elfsborg över hela 2013.

Bangura själv sade sig att blivit tvingad till att välja, antingen Elfsborg eller bänken i Celtic. Men AIK:s chefsscout Björn Wesström påstår motsatsen.

– Visst kan man framställa det som att det inte fanns något val men vi gav honom ett val och det var inte aktuellt för honom, säger AIK:s chefsscout Björn Wesström till FotbollDirekt.se.

– Det är inte många människor som är beredda att göra samma jobb för mindre pengar. Kring Mohamed Bangura har det framställts som om han inte haft något val. Ett val hade varit att vara kvar och vara bättre i Celtic, det är ett väldigt tydligt val. Det kommer ju ytterligare ett fönster i sommar, det är inte så att karriären tar slut för en spelare i 20-årsåldern bara för att han inte platsar i ett lag för tillfället, fortsätter Wesström.

 

AIK var beredda att betala ungefär lika mycket i lön till Bangura som de gjorde i höstas, då den ekonomiska situationen i klubben är ansträngd.

– Vi ställde frågan till både Bangura och Celtic och det var nej från båda. Då är det ju bara spelaren som kan påverka genom att säga ”jag vill gärna spela för den klubben” och gå ner i lön. Celtic ville ha lönetäckning, hur stor lönen är bestämmer spelaren själv.
– Jag har inga problem med att pengarna styr, problem får jag när det hittas ursäkter för att inte stå för just det.

– Det de ville ha var inte i närheten av det avtalet vi hade med Celtic i höstas, avslutar Wesström.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply