Ännu en förlust för Greuther Fürth

FSV Mainz plockade en komfortabel bortaseger, när man på lördagseftermiddagen togs emot av ligajumbon Greuther Fürth. Efter en jämn och mållös första halvlek, tände gästerna till och gjorde tre mål i den andra.

Målskörden för den tyska ligajumbon har varit minimal. På nitton spelade omgångar, har man hittat nätet endast elva gånger och det syndes även i dagens möte med Mainz. Hemmalaget var med i matchen och lyckades skapa en hel del farligheter mot Mainz-försvaret och Christian Wetklo. Efter 45 spelade minuter stod det 0-0 på matchtavlan och det var hemmalaget som var närmast att ta ledningen.

Men i den andra var det bortalaget som tog kommandot. Åtta minuter in i halvlek nummer rakade den hett eftertraktade ungraren, Ádám Szalai, in en målvaktsretur vid det bortre stolpen. Ett par minuter senare var det dags igen, när Yanus Malli lade in 2-0 med vänsterfoten.

Ett tröttkört Greuther Fürth orkade inte få in ett reduceringsmål inför de cirka 15 000 åskådarna på Trolli Arena. Istället kunde Mainz och Ádám Szalai göra 3-0, efter att ha snappat upp en fin långboll från Marcel Risse.

Greuther Fürth åkte på säsongens blott tolfte förlust och gapet är nu tolv poäng. FSV Mainz däremot, tuffar på och lägger sig på en femteplats.