bet365

TotalFotboll-bloggen: Crotone måste rida på vågen

April närmar sig sitt slut och de europeiska toppligorna likaså. Tabellerna har i allra högsta grad satt sig, i vissa fall cementerat sig totalt.

Det alla fotbollsligor i Europa har gemensamt är striderna kring topp och botten. Som vanligt oerhört spännande. Har Tottenham möjlighet att komma ikapp Chelsea, och vilka åker ur Premier League och går därmed (eventuellt) miste om framtida tv-intäkter? I Bundesliga, hur slutar kampen bakom Bayern München? Och så vidare, och så vidare… Mitt fokus i år ligger till stor del på bottenstriden i Italien och Serie A. Mitt fokus i denna text ligger helt och hållet på bottenstriden i Serie A.

Idag inleds den 33:e omgången i Serie A och jag kommer sitta klistrad. Framförallt två sammandrabbningar kommer inte ge upp en sekund av. Det handlar om matcherna Milan-Empoli och Sampdoria-Crotone vilka är ingredienser i den, just nu, väldigt intressanta bottenstrid som råder i Serie A. Jag anser att Crotone och Empoli är de två klubbar som utgör bottenstriden inför helgens omgång. Visst, Genoa kan fortsätta tappa och falla allt närmare Empoli, och visst, Palermo och Pescara har båda en teoretisk chans till överlevnad, men jag väljer att räkna bort dem just nu. Därmed har vi bara just Crotone och Empoli kvar att nämna i den pågående härva som kallas bottenstrid.

Jag vill verkligen lägga fokus på Crotone och lyfta fram deras möjligheter inför slutspurten.                                                                                                                Inför den 33:e omgången ligger man hela fem poäng efter Empoli i tabellen. Dock kommer båda klubbarna in till sina respektive matcher med liknande förutsättningar. Båda spelar på bortaplan. Empoli möter ett Milan uppumpat efter Milano-derbyt och som även är på jakt efter Europa-platserna. Crotone däremot reser till vackra Genova för att möta ett Sampdoria på klassiska Luigi Ferraris. Sampdoria ligger 10:a i Serie A och kommer inte ha mycket att spela för under resten av säsongen. Jag ser att Crotone absolut har chans att kriga sig till minst en poäng mot Sampdoria, medan Empoli på förhand ser ut att få det rejält tufft på Giuseppe Meazza.

TotalFotboll: Crotone måste rida på vågen

Det ska sägas att Crotone inte har det lättaste spelschemat fram till säsongens slut. Man kommer bland annat möta både Juventus och Lazio. Sydklubbens chans kommer ligga i att spela efter tränaren Davide Nicolas raka, kontringsfotboll. Så har man plockat sina poäng tidigare och så kommer ta också att ta poäng framöver. Det gäller att rida på vågen man skapat av tidigare bra resultat. Lyckas man med det tror jag att klubben, som gör sin första Serie A-säsong någonsin, kommer göra sin andra nästa säsong.

Innan vi lämnar ämnet vill jag slå ett slag för Crotones anfallare Diego Falcinelli. Den 25-årige italienaren, inlånad från Sassuolo, har varit lagets bästa spelare under säsongen. Falcinelli har mäktat med 8 mål på 19 matcher och jag kan absolut se att han hinner med ett par fullträffar till innan säsongen når sitt slut. Efter flytten till Sassuolo 2009 har Falcinelli varit utlånad till en rad olika klubbar. Men efter vad italienaren visat under säsongen känns det som han kommer ha en fast plats framöver, i antingen Sassuolo eller någon annan klubb.

SE ÄVEN: Spelschema Serie A  & TV-tider för Serie A

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply