Chelsea vill sno rivalen på värvningen

Chelsea med i jakten om Morgan Schneiderlin underskrift

Arsenal har länge varit intresserade av Southamptons elegante mittfältare Morgan Schneiderlin men ännu har inget hänt. Nu uppger The Telegraph att man får sällskap av rivalen Chelsea i jakten om fransmannens underskrift.

Förra säsongen försvann flera stornamn från Southampton, spelare som Luke Shaw, Rickie Lambert och Adam Lallana lämnade alla klubben och många var oroliga för hur Southampton skulle lyckas stå upp i årets Premier League efter den stora spelarflykten. Nu i slutet av säsongen kan man konstatera att det gått klart över förväntan. Laget placerar sig på en sjunde plats efter de hittills 31 spelade omgångarna.

En av nyckelspelarna under säsongen har varit den franske mittfältaren Morgan Schneiderlin. 25-åringen stannade kvar i klubben i somras, trots intresse från flera klubbar, bland annat Tottenham och Arsenal. Nu ser det ändå ut att bli en flytt för den elegante defensive mittfältaren efter säsongen.

Arsenal ligger närmast

Arsene Wenger ska fortsatt vara intresserade av att locka Schneiderlin till Emirates Stadium när fönstret öppnar. Och man ligger enligt rapporterna i pole position att värva 25-åringen. Men ett lag till ska vara med i matchen. Enligt The Telegraph vill ligaledaren Chelsea sno åt sig mittfältaren framför ögonen på sina rivaler. Tidningen skriver att José Mourinho är mycket intresserad av Schneiderlins insatser och att fransmannen ska finnas högt upp på Chelseas önskelista till sommaren.

Schneiderlins tränare Ronald Koeman, räknas begära ungefär 25 miljoner pund för sin fältherre. Den 25-årige mittfältaren har ett kontrakt med den engelska klubben som sträcker sig till sommaren 2017.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply