Liverpools VD Ian Ayre lämnar klubben

VD:n tackar för sig – lämnar för tyska division 2-klubben

Liverpools VD Ian Ayre kommer lämna sin position i klubben i slutet av månaden. Hans nästa uppdrag blir i Bundesliga 2-klubben 1860 Munchen, dit den svenske målvakten Patrik Carlgren är på väg, om allt går som det ska till sommaren. 

Det har gått tungt för Liverpool den här säsongen, minst sagt. De är praktiskt taget avskrivna titelracet i Premier League om de inte lyckas vinna borta mot Arsenal i den kommande omgången till helgen. Dessutom har det gått tufft i cupspelet. Kanske borde de gått till final i Ligacupen, men Southampton blev för tuffa i semifinalens dubbelmöte.

I FA-cupen åkte laget ut mot Wolverhampton redan i den fjärde omgången, och nu har en kris påbörjats i klubben. Dessutom annonserar nu lagets VD att han lämnar klubben den 28:e februari.

Kan arbeta med Carlgren

Efter tio år på Anfield bekräftar nu Ian Ayre att han tänker lämna, något som dock först var planerat till den siste mars i år, nu blir det hela dock framflyttat till den siste februari. Hans nya klubbadress kommer blir Bundesliga 2-laget 1860 Munchen vilket för att han arbeta med AIK:s förre målvakt Patrik Carlgren från och med nästa säsong.

Enligt tyska Bild kommer svensken att ansluta sig till det tyska laget till sommaren. Affären skulle egentligen blivit av i januari men försenas nu på grund av strul med den tyska fotbollsförbundet.

En ny VD för Liverpool kommer ansluta sig först till sommaren 2017.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365