Efter strulet – nu kan Patrik Carlgren gå till IFK Norrköping

Skickade in övergången försent – letar efter svensk klubb

AIK:s förre målvakt, Patrik Carlgren, lämnade Solna-klubben i början av januari. Då ryktades det om att U21-hjälten från sommaren 2015 var på väg till en utländsk klubb, men nu kan han bli kvar i Sverige och Allsvenskan.

För de svenska landslagsfansen är han mest känd efter att ha plockat två straffar i finalen mot Portugal i U21-EM 2015. Straffräddningarna jämfördes med Thomas Ravellis prestationer och VM 1994 och har redan blivit en klassiker då det var ett herrlandslags första titel någonsin.

Målvakten gick redan till AIK från Borlänge-laget IK Brage säsongen 2013/14, men nu har målvakten alltså valt att lämna solnaiterna för att prova på lyckan utomlands.

Kan gå till Peking

Dock verkar det bli inte av, i alla fall inte förrän till sommaren. Enligt den tyska tidningen Bildt ska övergången misslyckats eftersom ansökan skickades inte försent. Målvakten var på väg till Bundesliga 2-klubben 1860 Munchen, men nu ser det alltså ut att få vänta ett tag.

Samtidigt rapporterar svenska Fotbollskanalen att det hela kan få en oväntad vändning. På Fotbollskanalens sajt skriver de att Carlgren nu kan vara på väg till IFK Norrköping, där han i så fall skulle spela fram till sommaren och där ifrån försökt avsluta övergången till 1860 Munchen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply