Mikel Arteta på väg till Manchester City

Mikel Arteta kan lämna Arsenal

Mikel Arteta kan göra Pep Guardiola sällskap i Manchester City

Arsenals lagkapten Mikel Arteta kan vara på väg till toppkonkurrenten Manchester City. Det bekräftade Arsene Wenger under dagens presskonferens. Manchester Citys nya tränare Pep Guardiola ska vilja ha Arsenalspelaren i sin tränarstab. 

Mikel Arteta har inte gjort många Arsenalmatcher den här säsongen. Spanjoren har i stället spenderat den mesta tiden som skadad alternativt som reserv på bänken. Endast åtta inhopp har det blivit för Londonklubbens kapten i Premier League den här säsongen. Att han lär lämna klubben efter den här säsongen kommer därför inte som någon större överraskning, vart skutan ser ut att bära är desto mer förvånande. Enligt flera engelska medier rör det sig om en flytt till Manchester City för att ingå i klubbens tränarstab.

”Det är mycket möjligt”

När Arsenals tränare Arsene Wenger fick frågan om spanjorens framtid dementerade han heller inte uppgifterna om att en City-flytt kan vara aktuell.

– Det är möjligt. Han kan informera bättre om det än jag, sa Wenger under dagens presskonferens inför söndagens match mot just Manchester City.

Fransmannen berättade dessutom att han själv inte planerat att ge Arteta en plats i sin egna stab.

– Du vill att dina före detta spelare ska vara i klubben men man behöver också platser till dem. Du kan inte skapa tillgjorda positioner i klubben. Om vi har positioner öppna ger vi alltid bra tränarchanser till spelarna som har spelat här, sa Wenger.
Men Pep Guardiola ska alltså vara mer angelägen om att få jobba ihop med Arteta. De båda har ett förflutet i Barcelona där Arteta spelade som ung.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply