Officiellt: Sven Bender förlänger med Borussia Dortmund

Officiellt Sven Bender förlänger med Borussia Dortmund

Mittfältare förlänger sitt kontrakt med Borussia Dortmund

Borussia Dortmund har haft en riktigt bra säsong hittills. Nu kommer ännu ett glädjande besked för den tyska storklubben – Sven Bender har förlängt sitt kontrakt fram till år 2021, meddelar man på sin officiella hemsida.

Borussia Dortmund har imponerat stort under Thomas Tuchels ledning än så länge. Man placerar sig på en andraplats i Bundesliga och slog Porto med 2-0 hemma på Westfalenstadion i förra veckans Europa League-möte. Nu har man dessutom gjort klart med en av sina nyckelspelare inför kommande tid. Det är den defensiva mittfältaren Sven Bender som valt att förlänga sitt kontrakt med klubben fram till 2021.

”Hoppas fler av mina lagkamrater gör likadant”

– Jag vill tacka Hans-Joachim Watzke (vd), Michael Zorc (sportchef) och Thomas Tuchel för förtroendet. Vi har fört många bra diskussioner som lett till denna slutsats. Jag är väldigt glad över att bära den svartgula tröjan i framtiden, och hoppas att fler av mina lagkamrater gör likadant, säger 26-åringen till hemsidan.

Hans-Joachim Watzke är mycket nöjd över att ha fått till en förlängning av mittfältarens kontrakt.

– Sven Bender är, förutom en otroligt stark spelare, också en mycket viktig person för vår sammanhållning. Jag är personligen mycket glad över att en spelare med en så stark karaktär har valt en långsiktig framtid i BVB.

Kan tappa Ilkay Gündogan?

Tidigare har vi på Silly Season Sverige rapporterat att Manchester City trappar upp jakten på Ilkay Gündogan, då han sedan länge sett ut att lämna Dortmund i sommar. En sådan flytt verkar ännu mer aktuell nu när Bender, som spelar på samma position, valt att förlänga på sikt. Även Liverpool, Manchester United och Barcelona uppges vara ute efter Gündogans signatur.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply