LISTA: Fem matcher vi minns mellan Arsenal och Barcelona

LISTA: Fem klassiska möten mellan Arsenal och Barcelona​

Ikväll drabbar Arsenal och Barcelona samman och det är många frågor som dyker upp i huvudet. Man vill veta allt om matchen som spelas på Emirates Stadium.  Kvällens möte blir troligen en av de hetaste åttondelsfinalerna i Champions League 2016. Matcher som Juventus – Bayern München och Chelsea – PSG står med även på med på spelschemat för åttondelsfinalerna och vi kommer få se flera stormatcher i Champions League inom de kommande veckorna.

Blir det en Arsenal-seger mot Barca ikväll? Hur ser lagens bästa elva ut kombinerad? Redan ikväll drar det första mötet mellan Arsenal och Barcelona igång och därför har vi på Silly Season Sverige gjort en lista med fem matcher vi minns mellan Arsenal och Barcelona.

Minnesvärda matcher mellan Arsenal och Barcelona

Tidigare har vi på Silly Season Sverige publicerat listor som blivit väldigt uppskattade av läsarna. När det kommer till Champions League har de handlat om lagen med flest Champions League-titlar genom tidernastäderna med flest Champions League-titlarstjärnorna som inte vunnit Champions League och spelarna som gjort flest mål i Champions League genom tiderna. Ta gärna en titt på de efter att vi gått igen de fem mest minnesvärda matcherna mellan Arsenal och Barcelona.

5. Arsenal 2-2 Barcelona (2010)

LISTA: Fem matcher vi minns mellan Arsenal och Barcelona

​Vissa matcher lyckas inte nå upp till de superhöra förväntningarna som fansen har och andra går det fullt ut, likt denna match. Zlatan Ibrahimovic stod för två klassmål i matchen där Theo Walcott och Cesc Fabregas blev målskyttar för Gunners. Detta var även matchen då Thierry Henry återvände till London.

 

4. Barcelona 2-1 Arsenal, 2006

Arsene Wenger var den första tränaren att ta ett lag från London till en final i Champions League, detta med Fredrik Ljungberg i laget.. Väl där fick man möta ett Barcelona med Henrik Larsson som stod för två assist, detta till Samuel Eto’o och Juliano Belletti.

3. Arsenal 2-4 Barcelona, 1999

LISTA: Fem matcher vi minns mellan Arsenal och Barcelona

FC Barcelona lärde Arsenal en läxa i matchen som spelades på Wembley 1999. Efter mål av Rivaldo, Luis Enrique, Phillip Cocu och Luis Figo hade katalanerna full koll på matchen. Trots att Dennis Bergkamp och Marc Overmars reducerade två gånger om lyckades man aldrig komma ikapp.

 

2. Barcelona 4-1 Arsenal, 2010

Denna match kommer de flesta ihåg som Leo Messis show. Detta då argentinaren stod för fyra mål och demolerade det engelska huvudstadslaget totalt. Det var dock gästerna som tog ledningen genom Nicklas Bendtner, men därefter kunde ingen stoppa Messi.

1. Arsenal 2-1 Barcelona, 2011

Gunners var till största delen utspelade i den första kvartsfinalen och David Villa gav även katalanerna ledningen i mitten av den första halvleken. Detta i en match som Barça borde vunnit ganska komfortabelt. Så blev dock inte fallet och Arsenal kunde vända och vinna efter mål av Robin van Persie och Andrei Arshavin.

Arsenal vs FC Barcelona på TV & stream

Här kan du se vilka som visar Arsenal-Barcelona på TV? Det är i första hand Viasat Fotboll som visar Arsenal mot FC Barcelona ikväll:

GRATIS LIVE STREAM
GRATIS LIVE STREAM LIVE STREAM
+ 1000 kr i bonus + 1000 kr i bonus 399 kr/mån
Live stream gratis hos Unibet Live stream gratis hos bet365 Malmö Real Madrid stream via Viaplay live streaming
Hämta bonus här! Hämta bonus här! Beställ här!

Läs mer om Champions League

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply