Fem saker vi lärde oss efter Barcelona – Paris Saint-Germain

Fem saker vi lärde oss efter Barcelona - Paris Saint-Germain

Fem punkter att ta med sig från Barcelona – PSG

Mötet mellan FC Barcelona och Paris Saint-Germain blev sannerligen ett mycket underhållande sådant, där vi fick se ett PSG som gick in i matchen med en 4-0 vinst från Parc des Princes i ryggen, och var det självsäkrare laget, medans Barcelona hade en lång uppförsbacke att klättra. Men nog klättrade de. Redan efter tre minuter hade de lyckats få in ett mål, och där började resan. Matchen, som höll på i 95 minuter, svängde och vände. Barcelona hade det mesta av trycket, men sedan fick PSG in 1-3 målet och det lugnade ned sig något, innan Barcelona lade i ytterligare en växel och dundrade in tre mål mellan den 88:onde och den 95:e minuten.

Fem saker att lära ifrån i matchen mellan Barca – PSG

Det fanns diskussioner att ta gällande domarbeslut och vinnarmentaliteter, men i slutändan var det Barcelona som kom från 4-0 underläge och vann de båda mötena med 6-5 efter en stark insats. Det finns mycket att ta med sig från denna match, men innan vi går in på vilka punkter som är viktiga att beakta vill vi bara passa på att tipsa om en del av våra andra populära listor.

5. Neymar kliver fram när det gäller

Innan matchen var det mycket fokus på Lionel Messi och vad den argentinske trollkarlen skulle kunna göra för att förändra matchbilden, men i slutändan visade det sig vara brassen Neymar som klev fram och levererade. Neymars energi på planen smittade av sig, och han var en viktig kugge i flera av de avgörande målen. Hans fantastiska frisparksmål var den som startade Barcelonas återkomst, och tre minuter senare lade han straffen som kunde göra det omöjliga möjligt, innan han med en välplacerad boll assisterade Sergi Roberto till det mål som skulle bli avgörandet.

Sidor: 1 2 3 4 5