Zlatan Ibrahimovic plan utsatt för brand

Zlatan Court i Rosengård fattade eld under nyårsafton

På hemmaplan i Rosengård i Malmö har Zlatan Ibrahimovic en egen plan som han själv till stor del växte upp på. Under nyårsafton började bollplanket runt om planen brinna och polisen utreder nu ärendet.

Zlatan Ibrahimovic blev härom dagen utsedd till världens mest arrogante fotbollsspelare, men det bryr han sig knappast om. Vad han däremot funderar på är sin framtid och vart han ska spela fotboll i höst. Flyttar han till Qatar, blir det spel i MLS eller förlänger han med Paris Saint-Germain?

Utöver sitt eget spel har Zlatan skapat bättre förutsättningar för ungdomarna i sin hemort Malmö. Zlatan spelade fotboll den största delen av sin vakna tid på en plan i Rosengård och den planen förbättrade han 2007 och när den invigdes döptes den till Zlatan Court. Under nyårsafton fattade bollplanket på planen eld och ärendet utreds nu av polisen.

Elden kunde släckas

Planket fattade eld runt midnatt mellan den 31:a december och 1:a januari, men brandkåren kom i så pass god tid att elden hann släckas innan den spred sig. Polisen utreder ärendet och även om man tror att elden kommer från en nyårsraket, så utesluter man inte andra möjligheter.
– Det finns en anmälan skriven, hade man misstänkt att branden var anlagd genom skadegörelse eller annat hade man upprättat en anmälan om skadegörelse, säger Maya Forstenius, pressinformatör vid polisens ledningscentral i region syd till Kvällsposten.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply