Jack Butland hjälper landslaget för döva

Englands döva fotbollslandslag fick oväntad hjälp av Jack Butland

Det är långt ifrån bara de fullt friska som lever och andas fotboll. England har ett fotbollslandslag för de som är döva och när man skulle samla in pengar för att spela VM så fick man oväntad hjälp av Stokes Jack Butland.

När Stoke värvade Jack Butland från Birmingham år 2013 blev många förvånande på grund av att ingen större klubb passade på att plocka dit Butland, då en av Englands absolut största målvaktstalanger. Det har varit först denna säsongen som Butland har slagit igenom och blivit hyllad runt om i världen för sina prestationer.

22-åringen håller dock inte bara på med att göra högkvalitativa prestationer för Stoke vecka ut och vecka in, han passar även på att hjälpa andra. När Englands fotbollslandslag för döva skulle samla in pengar till sommarens världsmästerskap så fick man oväntad hjälp av Butland.

Skänkte halva summan

Fotbollslandslaget för döva behöver cirka 20000 pund för att ha råd att åka till sommarens VM för döva i juni. Det första målet var att komma upp i 10000 pund, alltså cirka 130000 kronor. Insamlingen gick dock trögt och man hade endast fått ihop knappa 2000 pund före nyår.

Men då kom Butland in i bilden och skänkte 5000 pund, alltså halva summan man var ute efter. Målvakten skickade även med en hälsning till landslaget:
– Nu är ni snart där! Gott nytt år och lycka till. Jag har själv många fina minnen från stora turneringar och jag skulle älska om ni fick uppleva samma sak, skriver Butland.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply