Uppgifter: Guardiolas första värvning till Manchester City – Aymeric Laporte

bet365

Guardiola intresserad av Aymeric Laporte

Pep Guardiola är enligt många tidningar den som ska efterträda stundtals hårt kritiserade Manuel Pellegrini. Nu rapporteras det om vilka som kan bli spanjorens första värvningar. Aymeric Laporte ska enligt spansk media vara den som är mest intressant för Guardiola.

För ett par veckor sedan annonserade Pep Guardiola att han efter säsongen kommer lämna posten som Bayern München-tränare. I samma stund som nyheten gick ut startade ryktena om var han kommer att synas härnäst, och just nu är Premier League-trean Manchester City enligt de flesta tidningar den absolut hetaste kandidaten, skuggade av framför allt Manchester United.

Näst dyrast i världen – och i City

Barcelona-baserade Mundo Deportivo tror att det hela redan är klart och basunerar ut vad de tror kommer bli spanjorens första värvningar till Etihad Stadium. Tidningen rapporterar att Guardiola först och främst kommer fokusera på att förstärka försvaret med en värvning av Athletic Bilbao-stjärnan Aymeric Laporte. Baskiern har ryktats till Barcelona men Manchester City tros med sina finansiella muskler vara beredda att möta 21-årigens utköpsklausul på 50 miljoner euro.

Aymeric Laporte skulle om en värvning går igenom bli den nästa dyraste försvararen genom alla tider. Men samtidigt också bara den näst dyraste försvararen i Manchester Citys historia efter Elaquim Mangala som gick för cirka 52 miljoner euro inför förra säsongen.

Följeslagaren också aktuell

Den spanska tidningen rapporterar även om ytterligare två intressanta spelare för Pep Guardiola. Både Thiago Alcantara, som även följde med tränaren från FC Barcelona till Bayern München, och Dortmunds stjärnmittfältare Ilkay Gundogan ska vara aktuella för en flytt till norra England.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply