Víctor Valdés inte aktuell för Espanyol

Víctor Valdés lämnar inte Manchester United för Espanyol

På Old Trafford har Víctor Valdés hamnat i frysboxen. Manchester United-målvakten är säker på att få lämna klubben i januari, men Espanyol-målvakten Pau López förnekar att hans klubb är intresserade av Valdés.

Den förre Barcelona-målvakten Víctor Valdés, för närvarande i Manchester United, kommer inte att värvas till Espanyol i januarifönstret. Åtminstone inte om du frågar den nuvarande Espanyol-målvakten Pau López, som är övertygad om att klubben har förtroende för honom och målvaktskollegan Francesco Bardi.

– Detta är bara snack i media, berättade Pau på en presskonferens, enligt ESPN. I målet har vi Bardi och mig själv. Vi vet att klubben litar på oss. Jag har ingenting annat att säga.

Víctor Valdés helt isolerad från resten av Manchester United

Valdés har bara spelat 106 minuters seniorfotboll sedan flytten till Old Trafford i januari 2015 och är numera helt isolerad från sina lagkamrater i seniortruppen när det kommer till träningar, måltider, omklädningsrum och annat. Anledningen är, enligt managern Louis van Gaal, att målvakten vägrade spela en match för klubbens U21-lag i slutet på förra säsongen.

Flera olika klubbar har kopplats samman med Valdés de senaste månaderna – bland andra Besiktas, Sevilla och Newcastle – men på senare tid har han också ryktats vara aktuell för en återkomst till Katalonien och Barcelonas ärkerivaler Espanyol. Som tidigare nämnts i artikeln dementeras ryktet dock av Pau López, den nuvarande förstemålvakten i La Liga-klubben.

Tre Champions League-titlar med Barcelona

Víctor Valdés, som själv föddes i Katalonien, kom till Manchester United i januari 2015 efter att ha spenderat tolv år i Barcelonas A-lag mellan 2002 och 2014. Under den perioden hann 33-åringen med att hålla nollan i 237 matcher av totalt 530 och dessutom ta hem en rad olika titlar – framför allt sex La Liga-titlar och tre Champions League-titlar. Spanjoren har också vunnit både VM (2010) och EM (2012) med landslaget.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply