Uppgifter: Filippo Inzaghi får sparken – han ersätter

Primavera-tränaren Cristian Brocchi väntas ta över för resten av säsongen

Dagens uppgifter från italiensk media hävdar att den italienske managern Filippo Inzaghi kommer att tvingas lämna tränarrollen, efter att laget under gårdagen förlorat hemma med 3-1 mot Genoa.

Efter förlusten mot Udinese omgången innan var pressen stor på att Filippo Inzaghis Milan skulle ta en tre-poängare i matchen mot Genoa under gårdagen. Det gick dock inte vägen för Rossoneri som istället föll med klara 3-1 mot Europa League-jagande Genoa. Ett resultat som nu ser ut att ha varit droppen för Milan-ledningen.

Sex omgångar kvar

Enligt uppgifter från italiensk media, som Football-Italia förmedlar, ska den italienske taktikern tvingas avgå idag från ansvaret som tränare för storklubben. Primavera-tränaren Cristian Brocchi sägs få förtroendet att ersätta den forne anfallsstjärnan för resten av säsongen, med blott sex omgångar kvar att spela.

”Jag avgår inte”

På presskonferensen efter gårdagens match berättade Filippo Inzaghi att han inte tänker lämna självmant.
–Jag kommer inte att avgå, för det är det fegaste saken att göra. Istället kommer jag hit för att prata och ta itu med mitt ansvar. Laget följer mig och ger sitt allt, men just nu det är verkligen inte tillräckligt, sa Inzaghi enligt Football-Italia.

Ett beslut ska dock fattats som sagt under natten mot torsdagen och ett beslut, som rapporteras vara att tränarens förtroende är förbi, väntas bli officiellt under dagen. Till nästa säsong har managers som Antonio Conte, Sampdorias Sinisa Mihajlovic och  Luciano Spalletti nämnts som potentiella nya tränare för Milan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply