Svensk 15-åring provtränar med Sunderland

Benjamin Mbunga Kimpioka kommer testas av Sunderland

IK Sirius unga mittfältare har imponerat för Uppsala-lagets pojklag och har blivit inbjuden av Sunderland för att träna. Han kommer tillbringa fyra dagar i England.

Det är vanligt att unga, svenska, stora talanger får åka över till England för att visa upp sig. Ofta handlar det inte om en övergång direkt, utan mer att ha koll på spelaren vid en eventuell framtida övergång om spelarens utveckling fortsätter i hög takt.

Senast i raden av svenska talanger som ska åka till England för att provtränare är Benjamin Mbunga Kimpioka. Mittfältaren tillhör Superettan-laget IK Sirius, en klubb han tillhört sedan 2012. I och med inbjudningen får Sunderland är han unik på ett sätt:
– Han är den första spelaren i Sirius sedan akademin startade 2010 som vi har fått en sådan förfrågan på. Och tittar man historiskt så är han nog även den förste i Sirius någonsin som har fått en sån här förfrågan, säger Sirius akademichef Olle Andersson till UNT.

MISSA INTE: Svenska talanger i England – Joel Asoro

Akademichefen Andersson fortsätter förklara Mbunga Kimpiokas styrkor som fotbollsspelare:
– Han är en kille som kom till akademin 2012 och som har haft en god utveckling och besitter spetsegenskaper då han är snabb. Det är oftast det som lag som Sunderland tittar efter.

Han kommer träna med Sunderland i fyra dagar.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply