Nya förslaget – ett legendar-VM

Ett nytt förslag har kommit där legendarer spelar en typ av VM

Aspire4sports har lanserat ett nytt turneringsförslag som kommer börja januari 2017. Det är en turnering där pensionerade spelare i åldern 35-45 möter varandra.

Några gånger per år äger välgörenhetsmatcher rum runt om i världen. Det är ofta matcher där flera före detta världsspelare möter varandra och det lockar storpublik både på läktarna och på TV. Nu kan det bli verklighet med ett VM för gamla spelare. Det är organisationen Aspire4sports som har lanserat förslaget om ett världsmästerskap för före detta spelare.

Under en kongress i Berlin avslöjar Aspire4sports, med hjälp av gamla storspelarna Juan Veron, Jorge Campos och Gaizka Mendieta, att man har planerat ett världsmästerskap för åldrarna 35-45 i januari 2017. Förslaget har än så länge fått god kritik på grund av att alla vinster skänks direkt till välgörenhet.

Reglerna ser ut såhär:
– Spelarna som deltar måste ha lagt sin aktiva fotbollskarriär förbi sig och befinnas sig i åldrarna 35-45.
– Det är 12 länder som ska bli inbjudna till det första mästerskapet och det är Mexiko, Argentina, Spanien, Brasilien, Holland, Italien, Frankrike, Tyskland, England, USA, Japan och Sydafrika.
– Matcherna kommer spelas i två halvlekar á 30 minuter.
– Det ska bara vara gamla landslagsspelare som deltar.
– Spelare som Zinedine Zidane, Juan Sebastian Veron och Patrick Kluivert kommer delta om det blir av.

Mexiko kommer stå som värd för mästerskapet som kommer pågå i två veckor under januari 2017.

MISSA INTE: Topp 10 rikaste fotbollsspelarna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply