Stabil seger i Södertälje för Sirius

Uppsalalaget Sirius, som tog sig vidare till kvartsfinalsspelet i Svenska Cupen förra säsongen och dessutom tog sig upp till Superettan, hade inför dagens match mot Assyriska chansen att säkra avancemanget.

Och det var ett taggat lag som klev ut och tog tag i matchen i Södertälje på söndagseftermiddagen. Och i den 33:e matchminuten lönade sig pressen från Uppsalalaget, även om det var mycket till hjälp från Assyriskas slarv. En klumpig hemåtpassning ställde till det för målvakten Robin Malmkvist som inte kunde ta emot bollen ordentligt. Bollen spelades istället rakt ut till Sirius-anfallaren Stefan Silva som enkelt satte dit 0-1.

Blott fyra minuter senare var det dags igen för gästernas del. Den här gången var det en fin insats från Kerim Mrabti som med ett distansavslut fick in bollen nere vid stolproten. Resultatet stod sig resten av halvleken.

I den andra halvleken vaknade Assyriska till coh förbättrade sitt spel något. Men Superettanlaget lyckades inte få till en reducering och matchen slutade 0-2 till Sirius. Uppsalaklubben är därmed klara för kvartsfinalsspel i Svenska Cupen. Där väntar nu Malmö, Helsingborg, Elfsburg eller Göteborg på bortaplan. Kvartsfinalerna lottas på måndag.