Blytung afton för Milan

Efter den blytunga förlusten på Vicente Calderón var Rossoneri tillbaka hemma i Milano för spel i ligan. Och det var inför avspark stora protester från Curva Sud efter klubbens motgångar. Och saken blev inte bättre efter att Parma idag tog en fin 2-4-seger på San Siro. Deras första mot Milan på Sai Siro sedan 1996!

Och det började bra direkt för gästerna. Redan efter blott fem minuters spel tog sig Schelotto loss från Milans backlinje och kom fri med målvakten Abbiati. Anfallaren petade bollen förbi men blev nerdragen av Milans målvakt. Domaren hade inget val och pekade på straffpunkten samtidigt som han visade det röda kortet för Abbiati.

Fram för att lägga straffen klev Antonio Cassano, som tidigare representerat bland annat just Milan. Den italienska anfallsstjärnan gjorde där inget misstag och dunkade in bollen hårt och lågt förbi ersättaren Marco Amelia. Cassanos tionde ligamål den här säsongen.

Milan försökte med tio man att få till en snabb kvittering, där Mario Balotelli fick ett ypperligt läge på en fast situation. En fint inslagen hörna skarvades vidare av Kaká, till Balotelli som mitt framför mål styrde bollen i stolpen.

Men varken Milan eller gästande Parma lyckades få till några fler mål i den första halvleken, och lagen gick där med ut till halvtidsvilan med 0-1 på resultattavlan.

I den andra halvleken tog Parma tag i matchbilden ordentligt och radade upp möjligheter. Och i den 51:a matchmiunten kom även målet. Bollen spelades snett bakåt till Antonio Cassano som inne i straffområdet avlossade ett hårt och lågt avslut som letade sig in förbi Amelia.

Milan kom dock snabbt tillbaka med en reducering. Adil Rami som nyligen gjort sin entré på planen som ersättare till Emanuelson, kom högst på en hörnsituation och nickade in bollen i den 56:e matchminuten.

Hemmalaget fortsatte jakten på en kvittering efter det, och Giampaolo Pazzini fick hoppa in för Rossoneri. Med kvarten kvar fick också hemmalaget en gyllene chans när Riccardo Montolivo blev nerdragen i straffområdet. Fram klev Mario Balotelli som kyligt placerade in bollen till 2-2.

Glädjen blev dock kortvarig för Milan. Parma tog nämligen på nytt ledningen tre minuter senare, när inhoppande Amauri snyggt satte dit 2-3. På fint inspel från Schelotto lyckades anfallaren in bollen mellan benen på Amelia och in i nät.

Efter det tappade Milan luften och lyckades inte hota Parmas ledning. Istället punkterade gästerna tillställningen i den femte tilläggsminuten när Biabiany nickade in 2-4. Ett mycket skönt resultat för gästerna, samtidigt som pressen blir allt hårdare på Clarence Seedorf och hans Milan.